-
Produkty +
-
- Kamienie szlifowane
- Kamienie surowe
- Szczotki, geody i okazy kamieni
-
Bransoletki +
- Biżuteria ręcznie tworzona
- Naszyjniki, wisiorki, zawieszki
- Pierścionki z kamieniami
- Kolczyki
- Drzewka szczęścia z kamieniami
- Runy na kamieniu
- Figurki z kamieni naturalnych
- Różaniec Buddyjski - Mala
- Zestawy kamieni na czakry
- Buteleczki z kamieniami naturalnymi
- Breloczki z kamieniami
- Różdżki z kamieni
- Kamienie do masażu
- Łańcuszki, rzemyki i sznurki do biżuterii
- Obelisk
- Kule
- Zestawy kamieni naturalnych
- Piramidy
-
- Agat
- Akwamaryn
- Amazonit
- Ametyst
- Amonit
- Angelit
- Apatyt
- Awenturyn
- Aragonit
- Aqua Aura
- Azuryt
- Baryt
- Bawole Oko
- Bronzyt
- Czaroit
- Celestyn
- Chalkantyt
- Chalkopiryt
- Chryzopraz
- Cyjanit, Kyanit
- Cytryn
- Diopsyd
- Epidot
- Fluoryt
- Fuchsyt
- Gagat
- Galena
- Granat
- Heliotrop
- Hematyt
- Diament Herkimer
- Howlit
- Hipersten
- Iolit
- Jadeit
- Jaspis
- Kalcyt
- Kamień księżycowy
- Kamień słoneczny
- Karneol
- Kryształ Górski
- Kwarc Różowy
- Kwarc Dymny
- Kwarc Lodowy
- Kwarc tytanowy, aura anielska
- Kunzyt
- Labradoryt
- Lapis Lazuli
- Larimar
- Lawa Wulkaniczna
- Lepidolit
- Llanit
- Magnetyt
- Magnezyt
- Malachit
- Mika
- Mołdawit
- Mokait
- Nefryt
- Noc Kairu
- Obsydian
- Oliwin, Peridot
- Onyks
- Opal
- Piasek Pustyni
- Piryt
- Prehnit
- Riolit
- Rodonit
- Róża Pustyni
- Rubin
- Sardonyks
- Selenit
- Serpentynit
- Sodalit
- Sokole Oko
- Skamieniałe Drewno
- Szafir
- Szmaragd
- Szungit
- Tektyt
- Turmalin
- Topaz
- Tygrysie oko
- Turkus
- Wanadynit
-
- Kadzidełka patyczkowe indyjskie
- Kadzidełka stożkowe indyjski
- Backflow - Kadzidełka spływające
- Kadzidełka bez bambusa
- Kadzidła tybetańskie
- Żywice do palenia
- Zioła do magii
- Biała Szałwia
- Palo Santo
- Agnihotra
- Yerba Santa
- Akcesoria do kadzidełek
- Węgielki trybularzowe
- Kadzidełka sznurkowe Nepalskie i Tybetańskie
-
- Świece naturalne rozmiar S
- Świece naturalne rozmiar M
- Świece naturalne rozmiar L
- Świece naturalne rozmiar XL
- Świece podgrzewacze, telighty
- Świece czakralne
- Świece Archanielskie
- Świece Cofające
- Świece Cerkiewne
- Świece Okolicznościowe
- Świece Wizerunkowe
- Świece z węzy
- Naturalny wosk do przelewania
- Świeczniki
- Świece sojowe
- Lampiony
- Świece na sabaty i pory roku
-
Książki +
- Reinkarnacja
- Duchowość
- Sny
- Prawo Przyciagania
- Hipnoza
- Psychologia ezoteryczna
- Uzdrawianie
- Wróżenie
- Tarot
- Joga
- Runy książki
- Chirologia
- Anioły
- Powieści ezoteryczne
- OSHO
- Horoskop
- Kamienie naturalne, kryształy
- Aromaterapia
- Astrologia
- Numerologia
- Inne Książki
- Zaświaty, umieranie
- Żywienie i Diety
- Radiestezja
- Magia
- Feng Shui
-
Rytuały gotowe +
- Odpromienniki i orgonity
- Różdżki radiestezyjne
- Wybrane dla ciebie
- Karty podarunkowe
-
-
- Agat
- Akwamaryn
- Amazonit
- Ametyst
- Amonit
- Angelit
- Apatyt
- Awenturyn
- Aragonit
- Aqua Aura
- Azuryt
- Baryt
- Bawole Oko
- Bronzyt
- Czaroit
- Celestyn
- Chalkantyt
- Chalkopiryt
- Chryzopraz
- Cyjanit, Kyanit
- Cytryn
- Diopsyd
- Epidot
- Fluoryt
- Fuchsyt
- Gagat
- Galena
- Granat
- Heliotrop
- Hematyt
- Diament Herkimer
- Howlit
- Hipersten
- Iolit
- Jadeit
- Jaspis
- Kalcyt
- Kamień księżycowy
- Kamień słoneczny
- Karneol
- Kryształ Górski
- Kwarc Różowy
- Kwarc Dymny
- Kwarc Lodowy
- Kwarc tytanowy, aura anielska
- Kunzyt
- Labradoryt
- Lapis Lazuli
- Larimar
- Lawa Wulkaniczna
- Lepidolit
- Llanit
- Magnetyt
- Magnezyt
- Malachit
- Mika
- Mołdawit
- Mokait
- Nefryt
- Noc Kairu
- Obsydian
- Oliwin, Peridot
- Onyks
- Opal
- Piasek Pustyni
- Piryt
- Prehnit
- Riolit
- Rodonit
- Róża Pustyni
- Rubin
- Sardonyks
- Selenit
- Serpentynit
- Sodalit
- Sokole Oko
- Skamieniałe Drewno
- Szafir
- Szmaragd
- Szungit
- Tektyt
- Turmalin
- Topaz
- Tygrysie oko
- Turkus
- Wanadynit
- Wyprzedaż
- Płatności
- Dostawa
- Blog
- Kontakt
- Idealny podarunek
Roślinny browar
Autor: Pascal Baudar
Oprawa: twarda
Ilość stron: 320
Wydawnictwo: Kobiece
Nowy wymiar fermentacji – niepowtarzalne napoje pełne zdrowych bąbelków!
Jak zrobić domowe wino z jeżyn? Czy można fermentować igły sosny? Jak przygotować ocet jabłkowy?
Szampan z kwiatów bzu, piwo imbirowe, kwas chlebowy i wino z owoców lasu – to tylko niewielki wycinek przepysznych napojów, które nauczysz się przyrządzać korzystając ze wskazówek Pascala Baudara.
Sandor Katz, autor Sztuki fermentacji, zachwycił się nowatorskim podejściem Pascala Baudara do fermentacji. Dzięki tej książce masz okazję poznać unowocześnione przez niego klasyczne receptury. Baudar nie tylko odkrywa tradycyjne metody warzenia piwa, wina, ale pokazuje również, jak łatwo można przygotować przepyszne napoje bezalkoholowe o wyjątkowych smakach i walorach zdrowotnych. Kwas chlebowy, buza, cydr, pitny miód ziołowy, szanta czy manzanita to zaskakujące smakiem napoje, których przygotowywanie będzie prawdziwą kulinarną przygodą.
Ten inspirujący zbiór przepisów zachęca do samodzielnego tworzenia niebanalnych połączeń smakowych w napojach alkoholowych i bezalkoholowych. Razem z Baudarem odkryjesz potencjał kulinarny w lokalnych produktach i tych, które możesz znaleźć w pobliskim lesie.
Uruchom swój domowy roślinny browar i przejdź na musującą stronę mocy!
„Pascal Baudar nadaje dzikiej fermentacji nowy wymiar, sięgając po dziko rosnące rośliny, dzikie drożdże i naturalne bakterie. Jego metody są skuteczne, a kreatywność – zaraźliwa. Dzięki wspaniałym ilustracjom i przejrzystym instrukcjom ta książka będzie dla ciebie źródłem niezwykłej inspiracji”.
– Sandor Ellix Katz, autor książek Dzika fermentacja i Sztuka fermentacji
Pascal Baudar to Sandor Katz fermentacji alkoholowej i dzikiej roślinności. Jego kreatywne podejście do zdrowego gotowania zostało nagrodzone przez Los Angeles Magazine – w 2016 roku jego warsztaty ze zbieractwa i gotowania zostały uznane za najbardziej kreatywne lekcje gotowania LA. Dzika roślinność to pasja, której Pascal oddaje się od wielu lat prowadząc popularne wśród kucharzy warsztaty. Podczas tych outdorowych lekcji Baudar odkrywa przed nimi łatwo dostępną roślinność regionalną, a także tradycyjne techniki jej przetwarzania, do których wprowadził swój nowoczesny twist. Pod wpływem Sandora Katza zainteresował się fermentacją i zaczął zbierać receptury na regionalne napoje z całego świata. Tak powstała jego genialna książka, w której odkrywa kreatywne możliwości fermentacji napoi – od bezalkoholowych kwasów poprzez miody pitne, lekkie piwa z dzikich roślin, aż po wina o głębokim smaku.
Nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
16 innych produktów w tej samej kategorii:
