Jadalne rośliny dziko rosnące . Lecznicze właściwości i składniki odżywcze 200 gatunków polskich roślin

58,00 zł
Brutto

Autor: Steffen Guido Fleischhauer Jurgen Guthmann Roland Spiegelberger

Oprawa: miękka

Ilość stron: 336

Wydawnictwo: Vital 

Ostatnie sztuki w magazynie

Od wieków nasi przodkowie zbierali rośliny, które były dla nich jednocześnie pożywieniem i lekarstwem.

Teraz i Ty możesz sięgnąć po ich bogatą wiedzę i wykorzystać ją w kuchni oraz do odzyskania zdrowia.

Wiele osób zna popularną roślinę jaką jest babka lancetowata.

Ale już nie wszyscy wiedzą, że z jej młodych liści można przygotować pyszną sałatkę lub ugotować je jak szpinak i dodać do omletów czy jajecznicy.

Babkę można też stosować leczniczo, robiąc okłady na zranienia, zapalenie skóry, oparzenia, obrzęki i ukąszenia owadów.

Dzięki tej książce poznasz lecznicze i kulinarne zastosowanie 200 roślin, które samodzielnie zbierzesz na łące, trawniku lub w lesie. Zdrowie i smak z natury.

Vital
880102740

Specyficzne kody

EAN13
880102740
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...